AustraliŽ

Regeldingen

Visum

Een van de belangrijkste dingen om te regelen als je naar AustraliŽ wilt is je visum. Als je gewoon drie maanden vakantie wilt houden hoef je er als Nederlander niet speciaal een aan te vragen, het reisbureau waar je je ticket boekt kan een elektronisch visum voor je regelen. Het bekendst is AustraliŽ natuurlijk om de mogelijkheid om te werken en vakantie te vieren. Dit kan op het Working Holiday Maker Visum, hiermee mag je een jaar door AustraliŽ reizen en zo nu en dan werken om het reizen te bekostigen.

De kosten voor dit visum zijn fl. 220,- te voldoen aan de balie (contant!). Wil je alle voorwaarden en formulieren die je hiervoor nodig hebt, download die dan hier. Je wordt doorgelinkt naar een andere pagina, waar ik de files op een rijtje heb gezet met beschrijving. Ook staan hier enkele links naar belangrijke informatiebronnen van de Australische overheid.

Australian Backpackers, Travel Active, Activity International

of toch zelfstandig.  Dat is een beslissing die je zelf moet nemen.  Wij vliegen individueel met Australian Backpackers en waarom?

Wij zijn begonnen met rondvragen en besloten uiteindelijk met Cathay Pacific te gaan vliegen. De reden is dat je bij Cathay kosteloos de plaats van waaruit je terugvliegt mag wijzigen, bij andere maatschappijen kostte dit ongeveer 200 gulden.  Een nieuwsbrief die we, nadat we geboekt hadden, kregen, vertelde ons dat dit nog maar 1 keer kan en dat elke volgende keer 200 gulden ging kosten. 
De prijzen voor Cathay liepen niet zover uiteen bij de verschillende bureaus dus toen zijn we maar gaan kijken wat er naast nog voor service geboden wordt.  Hierbij sprak Australian Backpackers ons eigenlijk het meeste aan.  

verhaaltje 10 feb

 

Inentingen

Voor Australie en Nieuw-Zeeland hoef je niet ingeent te worden, ben je echter van plan om een stopover te maken in tropisch IndonesiŽ of Thailand, informeer dan bij de GGD