Duiken


Duiklogboek

Hier een verslag van al onze duiken in Australische wateren. Momenteel nog voornamelijk in Sydney, maar daar proberen we verandering in te brengen. Niet dat duiken in Sydney niet leuk is, integendeel Sydney is erg gevarieerd en relatief goedkoop om te duiken. Er zijn hier heel veel mogelijkheden voor kantduiken en er is van alles te vinden onderwater. Door de stromingen zijn hier vissen te vinden die je normaal gesproken alleen in koudere dan wel warmere wateren vindt, naast het hier al zo rijke eigen onderwaterleven.

Heb je nog geen brevet haal het dan in Sydney, of in ieder geval voordat je naar het Groot Barriere Rif gaat. De omstandigheden zijn hier net wat minder ideaal dan in het verre noorden, waardoor je daar optimaal kunt genieten van je duikjes, omdat je ook minder goede omstandigheden hebt gezien. Wij kunnen in Sydney aanraden om met Deep6 (winkels in West Ryde en Clovelly (vlakbij Castle Backpackers, een hostel)) te gaan duiken, de instructeurs zijn enthousiast en ervaren, zoals we van dichtbij hebben mogen zien. De mensen doen echt hun best om het je naar de zin te maken en om je te helpen.

Natuurlijk zijn wij een beetje bevooroordeeld, maar wij hebben ook een aantal verhalen gehoord van mensen over andere duikscholen, die ik hier nog niet zo snel zie gebeuren.

Zoals met alle dingen kijk eerst eens goed rond wat er is, stel vragen, laat je dingen uitleggen en trek dan je eigen conclusies. Let bij cursussen btw goed op wat er bij de prijs is inbegrepen.

Enjoy your diving!

 

Om je wat te orienteren op duiken in Australie, zou je hier de informatiefolder van het Australisch verkeersbureau kunnen bekijken.

Een lijstje met duiksites op het web vind je hier.

Water Temperatuur Great Barrier Reef

Jan - Maart 29'C Wetsuit    3mm
April - Juni 26'C  Wetsuit    5mm
Juli - Sept 24'C Wetsuit    5mm
Oct - Dec 27'C Wetsuit    3mm

GreatBarrierReef